Şahinbey Ağıtı´nı En Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
25.12.2018 15:42:47

Şahinbey Belediyemizin 25 Aralık Gaziantep´in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yılı etkinlikleri kapsamında Şahinbey Ağıtı’nı En İyi Söyleme Yarışması’nı düzenledi.

Şahinbey ilçesindeki 43 lisenin katılımıyla gerçekleşen en iyi ağıt okuma yarışması izleyenlere oldukça duygulu anlar yaşattı. 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şahinbey Ağıtını En İyi Söyleme Yarışması’ndaki amaç; gençlerin tarihle bağlarını güçlendirmek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep savunmasındaki önemli karakterlerden biri olan ve belediyeye ismi verilen Şahinbey’i asıl adı ile Mehmed Said’i tanımalarını ve Gaziantep savunmasını idrak etmelerini sağlamak. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Hasan Kalyoncu Üniversite ve Gaziantep Güzel Sanatlar Lise’sin den gelen öğretmenler oluşturuldu.

Yarışmada öğrenciler ağıtlarını düzenledikleri koreografiler ile birlikte sergiledi. Şahinbey Ağıtı’nı En İyi Söyleme Yarışması törenine okul öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler ve velilerde katıldı.

Öğrencileri Tebrik Ediyorum

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, öğrencileri göstermiş olduğu performanstan dolayı tebrik ederek, “Gençlerimizin hepsi de bir birinden değerli çalışmalar ortaya koydular.  Sergiledikleri performanslarla, Gaziantep’in Kurtuluş’unu bizlere adeta yeniden yaşattılar. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu yarışmalarla birlikte gençlerimiz, ecdadımızın hangi zor şartlar altında bu vatan toprağını kazandığını ve neler yaşadığı çok daha iyi bir şekilde idrak etmiş oluyorlar. Böylece geleceğe de çok daha farklı bir şekilde bakıp, vatan, millet, bayrak sevgisini daha güçlü bir şekilde yaşıyorlar” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  25.12.2018 15:42:47