Bilim Sanat Merkezi´nde Geleceğin Bilim Adamları Yetişiyor
09.04.2019 13:40:59

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılarak Milli eğitim Müdürlüğü’ne devredilen Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’ni AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile birlikte ziyaret etti.

Şahinbey Belediyemiz tarafından yaptırılan 4 okuldan birisi olan Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’ni AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Türe ile birlikte ziyaret eden Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu okulda verilen eğitimlerle ilgili bilgi aldılar.

Bu Tür Çalışmaları Önemsiyoruz

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Dünya da tüm ülkelerin teknolojiye önemli yatırımlar yaptığını belirterek, “Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’ni, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve Mili Eğitim Müdürümüz Cengiz Mete ile birlikte gezdik. Buraya sınavla alınan öğrencilerimiz ve bu öğrencilerimiz için oluşturulan atölyeler ve sınıflar bulunuyor. Atölyelerde resim ve teknolojiye yönelik robotik kodlamaların olduğu ve ayrıca üç boyutlu cns kesim, tasarım ve uygulamalar yapılan çalışmaları gördük. Bu çalışmalar anasınıfından başlayıp, yüksek lisans ve doktora seviyesine varana kadar farklı çalışmalar yapılmış. Ayrıca öğrencilerimiz tarafından Ulusal ve Uluslararası projelerin ve tasarımları yapılmış. Ülke olarak bu tür eğitim çalışmalarını önemsiyoruz. Amerika’da kilometrelerce büyüklüğündeki silikon vadileri ve bu çalışmaları yapan firmalarla çalışmalar yapılıyor. Tüm Dünya ekonomide güçlenmenin yolu teknolojiye yapılacak yatırımlardan geçtiğini düşünüyor” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  09.04.2019 13:40:59