Çevre Bilinci Şahinbey Belediyesi´nde Anlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen ve 10 ayrı pilot ilde düzenlenmesi yapılan "Çevrem Sensin" etkinlikleri Şahinbey Belediyesi’nin de desteğiyle Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hava kirliliğinden, atık yönetimine, su kaynaklarının temizliğinden tasarrufuna kadar bilinç ve farkındalık oluşturmak için; “Çevrem Sensin” ismiyle bir dizi etkinlik Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İller Bankası Gaziantep Bölge Müdürü Volkan Bektaş Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, İller Bankası Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Yusuf Hakan Bektaş, STK’lar ve ilköğretim okulundan yüzlerce minik öğrenci katıldı.

Şahinbey Belediyesi Stant Kurdu

“Çevrem Sensin” etkinliğinde stant kuran Şahinbey Belediyesi, çevre bilincini anlatan stant açarak öğrencilere geri dönüşüm ve tasarruf konusunda bilgi veren broşürler ve öğrencilere hediyeler dağıtıldı. Oldukça yoğun ilgi gören stanttı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ziyaret etti.

Dünya Bize Bir Emanettir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, çevre bilincinin çocuklara ve gençlere aşılanması gerektiğini belirterek “Biz doğayla ve tabiatı tahrip ettiğimiz zaman ve ortamı kirlettiğimiz zaman bilin ki aslında biz insan olarak kendimizi kirletiyoruz. Bu programı yapmamızdaki amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin çevre konusunda biraz daha bilinçlenmeleri. Tabiatın israfı insanın israfıdır. İçinde bulunduğumuz Dünya bize bir emanettir. Biz bu emanete layıkıyla sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Çevremizi Temiz Tutalım

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, en güzel temizliğin çevreyi kirletmemek olduğunu belirterek, “Rabbimiz bize öyle güzel bir dünya meydana getirmiş ki bizler kirletmesek ve müdahale etmesek kâinat kendi kendini dengeyle temizliyor. Dünya bizim müdahalemizle kirleniyor. Bize düşen en büyük vazife çevreyi kirletmemek. Şahinbey Belediyesi olarak ‘En Büyük Temizlik Kirletmemek’ diye bir slogan ürettik. Kirletmediğimiz zaman temizleye de ihtiyaç duyulmuyor. Çöpleri çöp kutusuna atarsak atarken, camları, plastikleri de ayrıştırarak atarsak, bunları geri dönüşümle tekrara hayatımıza kazandırdığımız zaman ne kadar büyük tasarruflar sağladığımız ortaya çıkar. Ayrıca yaşana bilir bir çevre için Şahinbey Belediyesi olarak 536 tane park yaptık. Şahinbey Belediyesi olarak 2013 yılında okullarımızda atık pil toplama kampanyası ile bu zaman kadar 7.792 kg atık pil toplayarak bunların çevreye dağılıp zehirlenmesini engelledik. Yine 168 okulumuzda temizlik kampanyası yaparak gençlerimizle buluştuk. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile atık yağ toplama kampanyamız devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda 184.000 ağacımızın dağıtımına başladık. Bu kampanyamızla birlikte bütün gençlerimizin bir dikili ağacı olsun istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çevre kirliliğinin zararlarını anlatan tiyatro gösterisi sergilendi.

İlet  l
Arşiv  l