Yeşilvadi Projesine Start Verdik

Şahinbey Belediyesi Havaalanı yolundan başlayarak Burç kavşağına kadar olan bölümde uygulanacak olan Yeşilvadi Projesine start verdi.
Yol açma çalışmalarının başladığı alanda incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yol, konut ve park çalışmalarının birlikte yapılacağı Yeşilvadi Projesinin tamamlandığında Gaziantep'in ayrı bir cazibe merkezi olacağını söyledi.
 Havaalanı yolu üzerinde bulunan Elyaf iplik fabrikası yerinin bulunduğu 50 bin metrekarelik bir alanın kamulaştırmasını yaptıklarını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, "havaalanı yolundan başlayarak dutluktan ve Güneş Mahallesi ile Erdem Koleji yanından geçerek burç kavşağına bağlanacak olan 13 kilometre uzunluğunda elli metre genişliğindeki yolun çalışmalarına başladık. Bu proje çok önemli bir projedir. Bu yol şehrimizi doğudan batıya bağlayacak olan ve şehir içi trafik yolu olarak kullanılacaktır. Özellikle Şahinbey bölgesinde oturup organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi sitesine gidecek olan vatandaşlarımızın ulaşımını ciddi manada rahatlatacaktır. Aynı zamanda yol boyunca yeşil alan yapımına başlıyoruz. Proje çalışması yapılan ve havaalanı yolundan başlayarak Güneş mahallesine kadar kesintiye uğramadan 1 milyon 700 bin metrekare alana park inşasına başlıyoruz. Yeşilvadi projesi ile çarpık yapılaşmanın önüne de set çekmiş olacağız. Burada hem belediye olarak biz hem de Toki işbirliği ile konutlar yapacağız. İlk olarak kamulaştırmasını yaptığımız elyaf iplik fabrikası yerinde 702 adet 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlara başlayarak konut çalışmasına start vermiş olacağız. Yapılacak olan bu çalışmalar tamamlandığında burası cazibe merkezi haline gelecektir."dedi.

FaceBook ta paylaş Twitter da paylaş Goggle da paylaş
Kayıt Ekleme Bilgileri
Tarih 29.05.2011 12:12:28

Kayıt Okuma Bilgileri
Okuma Sayısı 4518

Başkan Tahmazoğlu, Personelle Bayramlaştı
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma programında meclis üyeleri ve personellerle tek tek ba
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun
Toplumsal birlikteliğimiz ve beraberliğimizi pekiştiren, atmosferiyle dünyalarımızı güzelleştiren bir Ramazan ayını daha Milletçe idrak etmiş, birlik
Başkan Tahmazoğlu Huzur Evi Sakinleriyle Bayramlaştı
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan Bayramı öncesi son mesai gününde huzur evinde kalan büyükleri ziyaret ederek, bayramlaştı.
Site Yönetimi Bilgi İşlem Müdürlüğü
  l   Rss