Yeşilvadi Projesine Start Verdik

Şahinbey Belediyesi Havaalanı yolundan başlayarak Burç kavşağına kadar olan bölümde uygulanacak olan Yeşilvadi Projesine start verdi.
Yol açma çalışmalarının başladığı alanda incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yol, konut ve park çalışmalarının birlikte yapılacağı Yeşilvadi Projesinin tamamlandığında Gaziantep'in ayrı bir cazibe merkezi olacağını söyledi.
 Havaalanı yolu üzerinde bulunan Elyaf iplik fabrikası yerinin bulunduğu 50 bin metrekarelik bir alanın kamulaştırmasını yaptıklarını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, "havaalanı yolundan başlayarak dutluktan ve Güneş Mahallesi ile Erdem Koleji yanından geçerek burç kavşağına bağlanacak olan 13 kilometre uzunluğunda elli metre genişliğindeki yolun çalışmalarına başladık. Bu proje çok önemli bir projedir. Bu yol şehrimizi doğudan batıya bağlayacak olan ve şehir içi trafik yolu olarak kullanılacaktır. Özellikle Şahinbey bölgesinde oturup organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi sitesine gidecek olan vatandaşlarımızın ulaşımını ciddi manada rahatlatacaktır. Aynı zamanda yol boyunca yeşil alan yapımına başlıyoruz. Proje çalışması yapılan ve havaalanı yolundan başlayarak Güneş mahallesine kadar kesintiye uğramadan 1 milyon 700 bin metrekare alana park inşasına başlıyoruz. Yeşilvadi projesi ile çarpık yapılaşmanın önüne de set çekmiş olacağız. Burada hem belediye olarak biz hem de Toki işbirliği ile konutlar yapacağız. İlk olarak kamulaştırmasını yaptığımız elyaf iplik fabrikası yerinde 702 adet 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlara başlayarak konut çalışmasına start vermiş olacağız. Yapılacak olan bu çalışmalar tamamlandığında burası cazibe merkezi haline gelecektir."dedi.

FaceBook ta paylaş Twitter da paylaş Goggle da paylaş
Kayıt Ekleme Bilgileri
Tarih 29.05.2011 12:12:28

Çeled Sınıf Kahkahaya Boğdu
"Çeled Sınıf" gösterisi izleyenleri kahkahaya boğdu.
Şahinbey Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi Kuruldu
Şahinbey Belediyesi, kurulan kurtarma timinde gönüllü olmak isteyen personele, AFAD Eğitim Merkezi´nde görevli eğitmenler, ilk eğitimlerini verdi
Şahinbey Belediyesi´nin Çölyak Hastalarına Yardımı Devam Ediyo
Gaziantep´in Şahinbey ilçesinde belediyenin çölyak hastalarına yönelik yardımı devam ediyor