Yeşilvadi Projesine Start Verdik

Şahinbey Belediyesi Havaalanı yolundan başlayarak Burç kavşağına kadar olan bölümde uygulanacak olan Yeşilvadi Projesine start verdi.
Yol açma çalışmalarının başladığı alanda incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yol, konut ve park çalışmalarının birlikte yapılacağı Yeşilvadi Projesinin tamamlandığında Gaziantep'in ayrı bir cazibe merkezi olacağını söyledi.
 Havaalanı yolu üzerinde bulunan Elyaf iplik fabrikası yerinin bulunduğu 50 bin metrekarelik bir alanın kamulaştırmasını yaptıklarını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, "havaalanı yolundan başlayarak dutluktan ve Güneş Mahallesi ile Erdem Koleji yanından geçerek burç kavşağına bağlanacak olan 13 kilometre uzunluğunda elli metre genişliğindeki yolun çalışmalarına başladık. Bu proje çok önemli bir projedir. Bu yol şehrimizi doğudan batıya bağlayacak olan ve şehir içi trafik yolu olarak kullanılacaktır. Özellikle Şahinbey bölgesinde oturup organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi sitesine gidecek olan vatandaşlarımızın ulaşımını ciddi manada rahatlatacaktır. Aynı zamanda yol boyunca yeşil alan yapımına başlıyoruz. Proje çalışması yapılan ve havaalanı yolundan başlayarak Güneş mahallesine kadar kesintiye uğramadan 1 milyon 700 bin metrekare alana park inşasına başlıyoruz. Yeşilvadi projesi ile çarpık yapılaşmanın önüne de set çekmiş olacağız. Burada hem belediye olarak biz hem de Toki işbirliği ile konutlar yapacağız. İlk olarak kamulaştırmasını yaptığımız elyaf iplik fabrikası yerinde 702 adet 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlara başlayarak konut çalışmasına start vermiş olacağız. Yapılacak olan bu çalışmalar tamamlandığında burası cazibe merkezi haline gelecektir."dedi.

FaceBook ta paylaş Twitter da paylaş Goggle da paylaş
Kayıt Ekleme Bilgileri
Tarih 29.05.2011 12:12:28

Kayıt Okuma Bilgileri
Okuma Sayısı 4349

Şahinbey Voleybol Takımı 1. Ligi Garantiledi
Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol takımı, Sivas 4 Eylül Belediyespor´u 3-0 yenerek 1. Lig´e yükselmeyi garantiledi.
Başkan Tahmazoğlu 5 Yılda Başarılı Hizmetler Yaptı
Geçmiş 5 yılda ilçe genelinde yaptığı çalışmalarla halkın takdirini toplayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,
Şahinbey Belediyesi 2013 Yılında Başarılı Hizmetlere İmza Attı
Şahinbey Belediyesi´nin 2013 yılı içerisinde yaptığı hizmetlerle halkın takdirini topladığını ve başarılı bir yıl geçirdiğini ifade eden Şahinbey Bel