Bölgenin İlk Teleferiğini Hizmete Sunduk

Doğu ve Güneydoğu'nun Paris'i olarak nitelendirilen Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Şahinbey parkında Teleferik hizmete alındı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Paris'i olarak nitelendirilen Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Şahinbey parkında hizmete alınan teleferik vatandaşlar kadar protokol üyelerince de büyük ilgi gördü.

Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş, Yeditepe, Güneykent ve Şahintepe mahalleleri arasındaki 280 dönümlük alana kurulan Şahinbey Parkı'nın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. İçerisinde Türkiye'nin en yüksek çocuk oyun grubu, 23 eserden oluşan Miniatürk, Dağ Kızağı, amfi tiyatro, su dansı ve konser alanlarının bulunduğu parkta 950 metre gidiş ve dönüş yapılabilen teleferik hizmete alındı.

Açılışa Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Hüseyin Çelik, milletvekili adayları Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Fikret Murat Tural, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Taşdögen, Şahitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, İşkur İl Müdürü İlyas Bulduk, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Gösterilerin ardından bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Birçok uygarlığı bağrında barındıran, sanayileşmenin ve hızlı kentleşmenin önderi olan Gaziantep, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun gözde merkezi haline gelmiş, yüksek standartlı ve daha yaşanabilir bir kent hedefine ulaşma yolunda birçok çalışmalara imza atmaktadır. Şahinbey Belediyesi olarak bizler, ulaşımdan sağlığa, spordan kültüre, doğumdan ölüme her alanda, vatandaşlarının yanında olmayı görev bilmiş, insanımızın sosyal hayattaki mutluluğu ve ihtiyaçlarını göz ardı etmemeye çalışıyor, yeşil alanlar inşa ediyoruz" dedi.
  Açılışı yapılan ve bir çok özelliği bakımından Gaziantep ve bölgenin en büyük parkı olan Şahinbey Parkı'nın 280 dönümlük arazi üzerine kurulduğunu kaydeden Tahmazoğlu, "Parkımızda, 20 eserle miniatürklerimiz, amfi tiyatromuz, Türkiye'nin en yüksek çocuk oyun grubumuz, dağ kızağımız, su dansımız, konser alanımız, lokanta ve kafelerimiz mevcuttur. Büyüklüğü ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olacak parkımızda, 950 metre gidiş ve dönüş yapacak teleferik bugün Allah'ın izniyle başlamış olacaktır. Teleferiğimizde, 8'er kişilik 20 kabin bulunmaktadır. Sistemin montajında Türk, Alman, Avusturyalı ve İtalyan 10 mühendis çalıştı. Tesis devreye alınmadan önce yabancı ve tarafsız bir kuruluş tarafından denetlenerek güvenliği kontrol edildi" diye konuştu.
  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, gecesini gündüzüne katarak 2 yılda 160 parkı hizmete sokan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ederek, "Parklar, şehirler için vazgeçilmez yaşam alanlarıdır. Spor alanları, dinlenme alanları, kafeteryalar, teleferik, dağ kızağı gibi bir birinden çeşitli alanlarıyla bu park Gaziantep'in önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri çarpık kentleşmeye sahne olan yerler. Belediyelerimiz bu çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak için içerisinde sosyal donatıların olduğu konutlar inşa ediyorlar" şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise, Gaziantep'in sanayideki göz kamaştırıcı gelişmişliğe paralel olarak turizm, sağlık ve sosyal etkinlik alanında da büyük bir aşama kat ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Bütün bu hizmetlerde ve atılımlarda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Belediyelerinin katkısı oldukça fazladır. Belediyelerimiz; sosyal ve kültürel alanda yaptıkları çalışmalarla, halkımızın hem ihtiyaçlarını karşılıyor hem de büyük taktir topluyorlar. Bu çalışmalardan birisi de Şahinbey Belediyesi'nce 280 dönüm arazi üzerinde kurulan Şahinbey Parkı'dır. İlki İstanbul'da ikincisi ise bu parkta bulunan miniatürkü, yeşil alanı, yürüyüş parkuru, oturma alanları, dağ kızağı, çocuk oyun grubu ve su gösterileri ile bu park, vatandaşlarımızın dinlence ve eğlence merkezi olacaktır." Şahinbey Parkı'ndan Gaziantepliler başta olmak üzere, kente gelecek yerli ve yabancı misafirlerin de aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebileceklerini dile getiren Kamçı, "Özellikle çocuklarımızın çok seveceği teleferik ile vatandaşlarımız, parkı yukarıdan seyretme imkanına sahip olacaklar ve farklı bir duygu yaşayacaklar" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyelerince açılış kurdelesi kesildi. Vali Kamçı ve beraberindeki protokol üyeleri önce teleferikle parkı havadan gezerken daha sonra ise dağ kızağında stres attı. Vatandaşlar ise bölgede ilk defa Gaziantep'te hizmete giren teleferiğe binmek için akın etti.

FaceBook ta paylaş Twitter da paylaş Goggle da paylaş
Kayıt Ekleme Bilgileri
Tarih 31.05.2011 11:19:51

Kayıt Okuma Bilgileri