Başkan Tahmazoğlu´na, Yazıcık Mahallesinden Teşekkür

Şahinbey Belediyesinin çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak ve modern konutlar yaparak vatandaşların günlük yaşamlarını rahatlatmak adına Yazıcık Mahallesinde başlattığı kentsel dönüşüm projesine bölge halkı büyük destek veriyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm projesine bölge halkı olarak desteklediklerini ifade eden Yazıcık Mahalle Muhtarı Kemal Yıldız, yapılan yıkımlarda gördük ki, evlerin yüzde doksanının olası bir depremde yıkılacak durumda olduğunu söyledi.

Deprem Yıkmadan Şahinbey Belediyemiz Yıktı...

Yazıcık Mahallesinde ilk etapta 156 binanın yıkılacağını kaydeden Muhtar Yıldız: "Şahinbey Belediyemiz şuana kadar 101 binanın kamulaştırmasını yaptı. 52 binanın da yıkımlarını gerçekleştirdi. Yapılan yıkımları başından sonunu izliyoruz. Görüyoruz ki evlerin yüzde doksanın da ayak yok, yığma şekilde yapılmış ve yetersiz derece de demir kullanılmış. Eğer belediyemiz bu evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkmasaydı. Allah esirgesin olası bir depremde bütün evler büyük oranda yerle bir olurdu. Sağolsun Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ev sahiplerini mağdur etmeden kamulaştırmasını yaptı ve yıkımları gerçekleştirdi. Yazıcık bölgemizde yapılan bu yıkımlar diğer yedi mahallemize örnek olacak nitelikte çünkü diğer mahallelerdeki evlerimizde aynı durumda onlarda olası bir depremde yıkılma riski taşımaktadır. Bölgemizdeki yıkımlar tamamlandığında sosyal donatı alanları ile birlikte modern konutlar yapılacak ve merkeze yakın olan mahallemiz örnek bir mahalle olacaktır."dedi.

FaceBook ta paylaş Twitter da paylaş Goggle da paylaş
Kayıt Ekleme Bilgileri
Tarih 04.04.2012 09:47:35

Şahinbey´li Kursiyerler Sanko Park´ta El Sanatları Sergisi Açt
Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerde kurs gören kadınlar, Sanko Park Alışveriş Merkezi´nde el sanatları sergisi açtı.
Çamlıca Konutları Satışta
Şahinbey Belediyesi tarafından Nuripazarbaşı, Çamlıca ve Sakarya Mahallelerinde yapılan kentsel dönüşümün ardından yapımı tamamlanan Çamlıca Konutlar
Mavikent´e 6 Günde 7 Bin Kişi Başvurdu
Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan Mavikent Konutları´na 6 günde 7 bin kişi başvurdu.
Site Yönetimi Bilgi İşlem Müdürlüğü
  l   Rss