Cep Telefonu Seni Yaşamdan Alı Koymasın
16.01.2019 15:30:19

Şahinbey Belediyemiz, çağımızın hastalığı haline gelen cep telefonunu bağımlılığı hakkında öğrencilere seminer düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şahinbey Belediyemiz ve Gaziantep Lisesi’nin müşterek düzenlediği ‘Cep Telefonu Seni Yaşamdan Alıkoymasın’ konulu seminerde öğrencilere, cep telefonu bağımlılığının zararları ile ilgili bilgiler verildi.

Gaziantep Lisesi öğrencilerinin katılığı seminerde cep telefonunun hatalı kullanımı ile ilgili açığa çıkan sağlık, sosyal ve ekonomik sorunlar hakkında farkındalık yaratılması amaçlanıyor. On iki öğrenci ve bir danışman öğretmenden oluşan proje ekibi tarafından hazırlanan sunumda “Cep Telefonu Seni Yaşamdan Alıkoymasın” sloganını açıklaması yapılırken cep telefonun fiziksel ve biyolojik etkilerine değinildi. Bilimsel araştırmaların sonuçları üzerinden hazırlanan konuşmalar ve sunumlarla cep telefonun göz, ortopedi, nöroloji ve psikolog etkileri üzerine açıklamalar yapıldı.

Farkındalık Oluşturmak

Özellikle ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören gençlerde, cep telefonunun hatalı kullanımı ile açığa çıkan sağlık, sosyal ve ekonomik sorunlar hakkında farkındalık oluşturulması amaçlanmakta.

Gaziantep'in Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerine ulaşılarak gerçekleştiren proje kapsamında edinilen bilgiler iki oturum halinde düzenlenen konferanslar aracılığıyla yaklaşık 2 bin öğrenciye aktarıldı.

Cep Telefonu Hastalığı

Programa katılan öğrenciler oldukça faydalı bir çalışma olduğuna dikkati çekerek, “Bilim adamları cep telefonu bağımlılığı çağımızın hastalığı olarak tanımlıyorlar. Doktorların Nomofobi olarak da isimlendirdiği cep telefonu bağımlılığı zamanımızın çoğunu aldığı gibi bizlerde önemli hastalıklara da neden olabiliyor. Bu konuya dikkat çekebilmek için yapılan bu proje de herkesin yeniden sosyal yaşama dönmesi ve bu hastalıktan kurtulması için konular anlatıldı. Öğrencilerin ve vatandaşların sağlığını düşünerek yapılan bu proje içerisinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şahinbey Belediyesi’ne ve Gaziantep Lisesi’ne teşekkür ederiz” dediler.

Program sonrasında Şahinbey Belediye Başkan Yardımcımız Erdal Kılınç, proje ile ilgili sunum yapan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Oluşturulma Tarihi :  16.01.2019 15:30:19