Şahinbeyli Öğrenciler İstiklal Marşını En Güzel Okumak İçin Yarıştı
08.03.2019 08:30:44

Şahinbey Belediyemiz tarafından, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler arası İstiklal Marşımızı güzel okuma yarışması düzenlendi.

İstiklal Marşının kabul edilişinin 98’inci yıl dönümü nedeniyle Şahinbey Belediyemiz tarafından İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler, büyük bir öz güvenle sahneye çıkarak okuma ve hitabet hünerlerini sergiledi.

Yarışmaya Öğrencilerden Yoğun İlgi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Şahinbey Belediyemizin Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, kurum müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler izledi. Yarışmanın jüri üyeliğini Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Murat Kılıç, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Sakine Hakkoymaz, Şehit Adem Yavuz Ortaokulu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Perihan Küçük Kılıç, ve Yeşilkent Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Safiye Handan Çatal yaptılar.

Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, İstiklal Marşı’nın her hecesinin muhteşemlikle dolu olduğunu belirterek, “Yarışmamız anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam dört kategoride yapıldı. 32 anaokulundan 18.466, 64 ilkokuldan 96.247, 67 ortaokuldan 83.464 ve 56 liseden 45.488 öğrenci olmak üzere toplamda 243.665 öğrenci yarışmamıza katılıyor. İstiklal Marşımız milletimizin bağımsızlık yolunda vermiş olduğu o kahramansı ve destansı mücadelenin şiire, mısralara dökülmüş hali. Rabbim bizlere bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı kalbinden gelen imanla ve vatan aşkıyla yazmış. Her kelimesi ve mısrası muhteşem. Allah Mehmet Akif Ersoy’dan da razı olsun. Tüm şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlar olmasaydı biz bu vatan topraklarında rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayamayacaktık” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  08.03.2019 08:30:44