|
|
|
Kategori
|
ANAOKULU
|
|
Yarışma Yeri Tarihi ve Saati
|
Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi – Şahveli 9 Mart 2026 / 10.00 ve 13.00
|
|
Ödül Töreni
|
Dereceye giren okulların isimleri, ödül töreninin yeri ve saati www.sahinbel.bel.tr adresinden duyurulacaktır.
|
|
Her okulun yarışma sırasında bir performans yapma hakkı vardır. Yarışma günü sahneye kura ile çıkılacaktır. Lütfen okulunuzun adının öğleden önce mi öğleden sonra mı olduğunu kontrol ediniz.
|
|
YARIŞMA KURALLARI
- İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının eksiksiz, ezbere bilinmesi gerekmektedir. Yarışmacılar süre sınırlamasını göz önünde bulundurarak şiirin tamamını ya da bir bölümünü seslendirebilirler.
- Her yarışmacı sahneyi en fazla 10 dakika kullanabilecektir. Bu süreye varsa dekor hazırlıkları dahildir.10 dakikalık süre aşıldığında jürinin sahnedeki ekibe müdahale etme ve performansı durudrma hakkı vardır.
- Yarışmacılar, yarışmanın başlama saatinden en az 30 dakika önce yarışmanın yapılacağı salonda hazır bulunmalı, varsa fon müziği, videolu anlatım vb. önceden salon görevlilerine verilmelidir. Hazırlık ve provalar yarışma başlamadan önce yapılmalıdır.
- Yarışmada Puanlama: İstiklal Marşı’na hakimiyet (Şiirin ruhuna uygun tiyatral gösteri, sahnede anlatım, orotoryo, koro vb. 0-30), Ezbere Okuma (0-10), Diksiyon-Telaffuz (0-10), Vurgu-Tonlama (0-10), Beden Dili-Jest ve Mimik Kullanma (0-10), Duyguyu aktarma (0-10), Duraklama, Ulamalara Uygun Okuma (0-10), Kostüm (0-5), Zamanı Doğru Kullanma (0-5) şeklinde olacaktır.
- Yarışmacılar, İstiklal Marşı’nı seslendirirken okul arkadaşları ve öğretmenleri ile sahne gösterisi veya seslendirmeye katkıda bulunabilirler. Yarışmada, yarışmacının veya eşlik eden arkadaşlarının kullandığı kostüm yaptığı dramatizasyon ( tiyatral gösteri, koro veya orotoryo ) alınacak puanı etkileyecektir.
- Tiyatral anlatım için sahnede kullanılabilecek alan 4m x 10m ( yatay ) ölçülerindedir.
- Yarışmada son karar jüri heyetinindir. İdaremiz, yönergede değişiklik yapma hakkında sahiptir.
- Dereceye giren okula plaket, öğrencilere çeşitli kitaplar hediye edilecektir. İdareye yarışma sırasında sahnede görev alan yarışmacı sayısı katılımcı okul tarafından bildirilecektir.
- Yarışmayı izlemek için yarışma salonuna yarışmacıların aileleri ve sınıf arkadaşları katılabilir.
- Yarışmada Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Dördüncülük derecelerine ek olarak farklı kategorilerde de ödüller verilebilir.
|
|
SAAT 10.00 DA YARIŞMA SALONUNDA YARIŞMAK İÇİN BULUNMASI GEREKEN OKULLAR.
|
AYŞE-FERHAT YAPAR ANAOKULU
|
|
BÜLBÜLZADE YÜKSEL BAYRAM ANAOKULU
|
|
EMİNE ULUSOY İLKOKULU
|
|
ERTUĞRULGAZİ İLKOKULU
|
|
GAZİ ANAOKULU
|
|
KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU ANASINIFI
|
|
NİMET ENVER EGE ANAOKULU
|
|
SALİH ASFOUR ANAOKULU
|
|
ŞEHİT GÖKMEN ADIGÜZEL İLKOKULU ANASINIFI
|
|
YILDIRIM BEYAZIT ANAOKULU
|
|
SAAT 13.00 DA YARIŞMA SALONUNDA YARIŞMAK İÇİN BULUNMASI GEREKEN OKULLAR.
|
BURÇ ANAOKULU
|
|
DR.SADIK AHMET İLKOKULU ANASINIFI
|
|
ENES KAAN YILMAZ ANAOKULU
|
|
FEHİME-OSMAN PEKMEZCİ ANAOKULU
|
|
GÖKÇE-GÖZDE USLU ANAOKULU
|
|
NİHAT SUZAN SİPAHİ ANAOKULU
|
|
PİRİ REİS ANAOKULU
|
|
ŞEHİT ERCAN ÖZKAN ANAOKULU
|
|
ŞEHİT P. ASB. ÜÇVŞ. MUSA ÖZALKAN ANAOKULU
|
|
| |
|
|
İrtibat: 0342 232 11 11 (2505) – 0532 068 33 93
|
|
|
|