Basın Açıklaması

‘’Bazı basın mecralarında, bir siyasi partinin Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı’nın ortaklarından olduğu bir şirketin Gaziantep Valiliği ve Belediyemizden yaklaşık 21 milyon lira değerinde üç ihale aldığı iddialarına yer verilmektedir. Bu haberlerde ihalelerin bahse konu kişinin İl Gençlik Kolları Başkanı olması nedeniyle “Başkana Valilikten ve Belediyeden İhale Yağmış” şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 11. Maddesinde sayılan ihaleye katılamayacak kişiler belirtilmiş olup, herhangi bir siyasi parti üyeliği kanun gereği araştırılması gerekmediğinden ihale dışı bırakılması mümkün değildir.
İddialara konu ihale 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 19. Maddesine istinaden “Açık İhale Usulü” ile yapılmıştır. İhaleye katılım sağlayan 6 firmadan ihale ilan, karar ve sözleşme süreçlerine herhangi bir itiraz dilekçesi gelmemiştir. Bahse konu firma, Belediyemizden 2018 yılında yaklaşık maliyeti 1.479.434 TL olan “75. Yıl Ve Akkent Mahalleleri Taziye Evi” yapım işini % 15,6 kırım ( 231.434 TL)  yaparak 1.248.000 TL bedel ile ihalesini kazanmıştır. Belediyemiz tarafından yapılan ihaleyi, yaklaşık maliyet hesabından daha az bir maliyetle en avantajlı fiyatı teklif eden firma kazanmıştır. Bahse konu olan firma belediyemizden bir defa ihale almıştır.
Bu minvalde oluşturulmaya çalışılan algı gerçeği yansıtmamaktadır.
926.500 nüfusu olan Şahinbey ilçemizde belediyemiz tarafından 2018 yılında 100’den fazla sosyal tesis yapılmıştır ve aynı yıl içinde 243 adet ihale yapılmış olup, toplam bedel 324.888.654 TL’dir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Oluşturulma Tarihi :  7.01.2021 16:02:11